24 Mayıs 2013 Cuma

BADEMLİ ANTEP FISTIKLI İÇ PİLAV

 
Malzemeler :

• 2 su bardağı ğirinç
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 adet kuru soğan
• 4 yemek kaşığı Antep fıstığı
• 6 yemek kaşığı badem
• 2,5 su bardağıtavuk suyu (veya su)
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 3 yemek kaşığı kuş üzümü
• 1 yemek kaşığı yenibahar
• 3/4 demet dereotu
• Tuz
• Karabiber

Hazırlanışı:

3 su bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı tuzu eritip pirinci yatırın ve su soğuyuncaya kadar bekletin. Su soğuyunca pirinci süzüp iyice yıkayın ve tekrar süzün.
Soğanları soyup ince ince kıyın. Dereotunu kıyın. Fıstık ve bademi 1.5 su bardağı suda 5 dakika kaynatıp alın ve kabuklarını soyun.

Tereyağını bir tencerede eritin, soğanı ve bademi koyup 5 dakika pembeleştirin. Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha çevirin. Tuz, karabiber, şeker, fıstık ve kuru üzümü karıştırıp sıcak tavuk suyuyla birlikte ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinç, suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin.

Tencereyi ateşten alın, yenibahar ve dereotu ile tatlandırıp karıştırın. Tencere ve kapak arasına temiz bir mutfak bezi yayıp servis yapmadan önce 15-20 dakika dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder