28 Mayıs 2013 Salı

ÇATLAK ÇÖREK

 
Malzemeler:

250 gr margarin
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke, tuz
1 Kahve fincanı maden suyu
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Aldığı kadar un


İçi için:

100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr sucuk

Üzerine:

1 Adet yumurtanın sarısı
Susam


Hazırlanışı:

Unu ekleyin.
Margarini eritip soğutun.
Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt, yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu, tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın.
Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin.
Limon büyüklüğünde parçalar koparıp, bezeler yapın.
Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.
1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup, kapatın. Yuvarlak şekil verip, tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökün.
Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder