28 Mayıs 2013 Salı
HAŞHAŞLI POĞAÇA
Malzeme:
• 1 su bardağı yağ
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çorba kaşığı sirke
• 1 tatlı kaşığı Tuz
• 1 paket Kabartma Tozu
• 4 su bardağı Un
İç Malzeme için:
• 1 çay bardağı çekilmiş haşhaş
• 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
1. Un ve kabartma tozunu hamur hazırladığımız kaba ekleyin.
2. Tuz, sirke, yoğurt ve yağıda ilave edin karıştırıp sonra yoğurun.
3. Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde hazırladığımız hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın.
4. Hamur dinlenirken haşhaşı rondo yardımıyla ince bir şekilde yağı çıkana kadar çekin.
5. Dinlenen hamurumuzu 3 eşit beze haline getirin.
6. Yufka büyüklüğünde açın ve çekmiş olduğumuz haşhaşı fırça yardımıyla yufkanın üzerine sürün.
7. Haşhaşın ardından çekmiş olduğumuz cevizleri üzerine serpin ve rulo şeklinde sarın.
8. Diğer hamurlarımızı da aynı şekilde hazırladıktan sonra dilim şeklinde kesin.
9. Ve fırın tepsisine yerleştirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder