malzemeler:
6 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tere yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti için malzeme:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon suyu
Üzeri için malzeme:
1 paket beyaz çikolata sos
2,5 su bardağı süt
Yeteri kadar Antep fıstığı
Beyaz çikolatalı yoğurt tatlısı
Bir kabın içine yumurta ve toz şekeri döküp, mikserle köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
Tereyağını bir tavada eritin ve yumurtalı karışıma katıp karıştırın.
Ardından yoğurt, irmik, un, vanilya, kabartma tozu ilave edip iyice çırpın.
Borcam tepsiyi ıslatın ve karşımı içine boşaltın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtıp, borcam tepsiyi fırına sürün.
Tatlı fırında pişerken, şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye döküp ocağa alın ve kaynamaya başladığında, çeyrek limonu da içine sıkıp ocaktan alın.
Şerbet soğurken, beyaz çikolata ve sütü bir tencereye koyup pişirin.
Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve kürdanla delikler açıp, ılımış olan şerbeti üzerine dökün.
Şerbeti tatlı iyice çekince, sütle pişirdiğiniz beyaz çikolatayı, tatlının üzerinde gezdirerek dökün.
Son olarak da bolca Antep fıstığını tatlının üzerine serpin ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun
6 yemek kaşığı yoğurt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı tere yağ
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
Şerbeti için malzeme:
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Çeyrek limon suyu
Üzeri için malzeme:
1 paket beyaz çikolata sos
2,5 su bardağı süt
Yeteri kadar Antep fıstığı
Beyaz çikolatalı yoğurt tatlısı
Bir kabın içine yumurta ve toz şekeri döküp, mikserle köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
Tereyağını bir tavada eritin ve yumurtalı karışıma katıp karıştırın.
Ardından yoğurt, irmik, un, vanilya, kabartma tozu ilave edip iyice çırpın.
Borcam tepsiyi ıslatın ve karşımı içine boşaltın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtıp, borcam tepsiyi fırına sürün.
Tatlı fırında pişerken, şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye döküp ocağa alın ve kaynamaya başladığında, çeyrek limonu da içine sıkıp ocaktan alın.
Şerbet soğurken, beyaz çikolata ve sütü bir tencereye koyup pişirin.
Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve kürdanla delikler açıp, ılımış olan şerbeti üzerine dökün.
Şerbeti tatlı iyice çekince, sütle pişirdiğiniz beyaz çikolatayı, tatlının üzerinde gezdirerek dökün.
Son olarak da bolca Antep fıstığını tatlının üzerine serpin ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder