23 Mayıs 2013 Perşembe

HAVUÇLU KEK

 

HAVUÇLU KEK

1-TARİF

1/2 SANAYAĞI
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI HAVUÇ RENDESİ
1 SU BARDAĞI CEVİZ
3/5 SU BARDAĞI UN
3 YUMURTA
KARBONAT
1 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN

YAPIMI:ÖNCE YUMURTA BEYAZLARI BİR ÇİMDİK TUZLA KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRP.SONRA SARILARI KAT.ŞEKERİ EKLEYİP ÇIRP.DİĞER MALZEMELERİ KAT VE TAHTA KAŞIKLA İYİCE KARIŞTIR.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖK.KEKİN İÇİ PİŞENE KADAR PİŞİR.

2- TARİF
 
3 yumurta

3 tane orta büyüklükte havuç (rendelenerek)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tahin


Yapılışı:

Yumurtalar derin bir kapta köpürünceye kadar çırpılır. Şeker katılarak çırpılmaya devam edilir. Kalan malzemelerde tek tek eklenerek çırpılır. Kek hamuru hazır hale geldiğinde yağlanmış kek kalıbına dökülür. 170 C'de 40-45 dk. pişirilir.İstenirse kekin üzeri krema ile süslenerek servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder