23 Mayıs 2013 Perşembe

RULO PASTA

 


  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı+2 silme yemek kaşığı un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
Kremalar
  • 1 paket muzlu Cremeole (2 su bardağı süt ile hazırlanmış)
  • 1 paket Dr oetker pasta kreması (1,5 su bardağı süt ile hazırlanmış)
  • 2 adet muz
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ye ayarlayın.Tepsiye kenarlarından taşacak şekilde yağlı kağıt serin.
  2. Yumurta ve şekeri rengi açılıp kabarana kadar mikserle çırpın.(En az 5 dk,En yüksek hızda).İçine un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip mikserin en düşük ayarında karıştırın.Tepsiye döküp 10-15 dk pişirin.(Çok çabuk pişiyor.Kürdanla batırıp piştiğini kontrol edebilirsiniz)
  3. Pişen keki tepsiden yağlı kağıt ile beraber çıkarın.temiz bir pişirme kağıdına keki ters çevirin ve pişerken altta kalan yağlı kağıdı sıyırıp alın.( Aşağıda detaylı resmini görebilirsiniz).Altta kalan kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarın.(kağıt içinde kalabilir).Bu hali ile tamamen soğuması için bekletin.
  4. Kremaları belirtilen süt miktarları ile hazırlayın.
  5. Rulomuzu açıp içine muzlu cremeole yi sürün.Muzları yerleştirip rulo şeklinde sarın.(sararken sıkı bir şekilde sarmaya dikkat edin).Servis tabağına alıp üzerini pasta kreması ile kaplayın.Bu halde 1 gece buzdolabında bekletin.Servis etmeden önce istediğiniz gibi süsleyin.(Ben pastanın üzerini yarısı erimiş çikolataya batırılmış muz dilimleri ile süsledim.Yağlı kağıttan yaptığım bir huninin içine erimiş çikolata koyup pastanın üzerine şeritler halinde sıktım)
Afiyet Olsun ...

5 YUMURTA
5 KAŞIK ŞEKER
5 KAŞIK UN
1 PAKET VANİLYA

YAPILIŞI:
YUMURTA VE TOZ ŞEKER MŞKSERLE İYİCE ÇIRPILIR,UNU ELE KARIŞIMA EKLE. SONRA VANİLYAYI İLAVE EDEREK İYİCE KARIŞTIR.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖK.1 PARMAK KALINLIĞINDA TEPSİYE YAY.PİŞTİKDEN SONRAA RULO ŞEKLİNDE SAR ARASINA KREMA SÜR.

KREMA:
2 ŞİŞE SÜT
8 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
16 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 PAKET HİNDİSTAN CEVİZİ
1 PAKET KAKAO
 BU MALZEMELERİ KARIŞTIR.MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder