Malzemeler:
200 gr badem
2 Çorba kaşığı acıbadem
4 Çorba kaşığı patates unu
700 gr(altı buçuk su bardağı) un
150 gr(3/4 su bardağı) tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 Paket vanilya
1 Tutam tuz
150 gr margarin
1 Adet yumurtanın akı
200 gr badem
2 Çorba kaşığı acıbadem
4 Çorba kaşığı patates unu
700 gr(altı buçuk su bardağı) un
150 gr(3/4 su bardağı) tozşeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 Paket vanilya
1 Tutam tuz
150 gr margarin
1 Adet yumurtanın akı
Hazırlanışı:
Kızgın bir fırının içine tatlı ve acıbademleri koyun ve 15 dakika kızartın.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Islak bir bezle bademleri ovuşturarak, kabuklarını çıkartın.
Tüm bademleri bir arada çok ince kıyıp, bir tencereye aktarın.
Üzerine patates ununu, unu, tozşekeri, yumurta sarılarını, vanilyayı, tuzu ve eritilip biraz soğutulmuş margarini katın.
Hepsini iyice karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edin.
Bir fırın tepsisini iyice yağlayın ve üzerini ince bir un tabakası ile kaplayın.
Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın.
Çırpılmış yumurta akına batırın ve tepsiye sıralayın.
Orta sıcaklıktaki fırında yarım saat kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp, kurabiyeleri bir soğutma telinin üzerine alın ve kurumasını bekleyin.
Kızgın bir fırının içine tatlı ve acıbademleri koyun ve 15 dakika kızartın.
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Islak bir bezle bademleri ovuşturarak, kabuklarını çıkartın.
Tüm bademleri bir arada çok ince kıyıp, bir tencereye aktarın.
Üzerine patates ununu, unu, tozşekeri, yumurta sarılarını, vanilyayı, tuzu ve eritilip biraz soğutulmuş margarini katın.
Hepsini iyice karıştırarak, yumuşak bir hamur elde edin.
Bir fırın tepsisini iyice yağlayın ve üzerini ince bir un tabakası ile kaplayın.
Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde toplar koparıp yuvarlayın.
Çırpılmış yumurta akına batırın ve tepsiye sıralayın.
Orta sıcaklıktaki fırında yarım saat kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp, kurabiyeleri bir soğutma telinin üzerine alın ve kurumasını bekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder