23 Mayıs 2013 Perşembe

KUNTA KİNTE



 1.TARİF

3 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1/2 SANAYAĞI ERİMİŞ
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON KABUĞU RENDESİ
2 ÇAY KAŞIĞI LİMON SUYU
2,5 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

YAPILIŞI:
YUMURTA VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRP.ERİMİŞ SANAYAĞI VE BÜTÜN MALZEMELERİ UN VE KARBONAT HARİÇ KARIŞTIR,İYİCE ÇIRP.UNU VE KARBONATI EKLE KARIŞTIR.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖK.FIRINDA PİŞİR.KEK PİŞTİKDEN SONRA ILIK BİR BARDAK SÜTÜ KEK SICAKKEN ÜSTÜNE DÖK.

2.TARİF
 
Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı (ya da herhangi bir sıvıyağ)
  • 2 tepeleme dolu yemek kaşığı kakao
  • Bir avuç kadar bitter çikolata (evde varsa)
  • 1 su bardağı ceviz
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
1. Herşeylerden önce kek kalıbımızı yağlayıp, fırını da 180 dereceye ısıtıyoruz. Bunlar hep unutulur, aman diyeyim.

2. Şeker, yumurta, yağ, süt, kakao, vanilyayı 5-6 dakika mikserle çırpıyoruz. Öyle kendimizden geçene kadar saatlerce çırpmaya hiç gerek yok, iyice karışsın yeter. Sonra bu karışımdan yarım su bardağı bir köşeye ayırıyoruz. Çikolatayı da o meşhur ben mari usulü ya da mikrodalgada acemi usulü eritip bu karışıma ekleyip karıştırıp bir kenarda unutuyoruz.

3. Karıştırma kabında kalan karışıma unu, kabartma tozunu ve cevizi de ekleyip, tahta bir kaşıkla karıştırıyoruz. Burada önemli olan karışımın içindeki baloncukları söndürmemek, yoksa kek kabarmıyor, biz de cümle aleme rezil oluyoruz. O nedenle alttan alttan, yavaş yavaş karıştırıyoruz, aman dikkat.

4. Karışımı kalıba döküp ısınmış fırına atıp 45 dakika unutuyoruz. Pişmiş mi diye kontrol amaçlı kürdan testini uyguluyoruz. Pişen keki alıp dilimliyoruz, üzerine de tezgahta melül melül bize bakan yarım bardak sosu döküp sıcak fırına atıyoruz. Bu noktada fırını kapatıyoruz, fırının sıcaklığıyla o kek o sosu nasıl bir çekiyor anlatamam.

Belki dünyanın en kalorili şeylerinden biri olabilir ama şu mutluluk tartışılmaz! 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder