Acılı Fasulye
Ezmesi
MALZEMELER
1 su bardağı kuru
fasulye
2 tatlı kaşıgı acılı biber
salçası
kaşar peynir rendesi
2 diş dövülmüş
sarmısak
yarım çay bardagı zeytinyağ
pul
biber
kekik
tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak düdüklü
tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça kekik sarımsak zeytinyağıpul
bibertuz koyup çırpın. Bunların üzerinehaşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi
katıp püre kıvamına getirin.
Ekmekleri ızgarada
hafif kızartıp bu karışımı sürünüstüne kaşar peynir rendesi serpip fırında biraz
pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup servis
yapın.
AFIYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder