6 Aralık 2012 Perşembe

ACILI FASULYE EZMESİ

Acılı Fasulye Ezmesi

MALZEMELER
1 su bardağı kuru fasulye
2 tatlı kaşıgı acılı biber salçası
kaşar peynir rendesi
2 diş dövülmüş sarmısak
yarım çay bardagı zeytinyağ
pul biber
kekik
tuz


HAZIRLANIŞI
Kuru fasülyeyi tuzsuz sıcak su koyarak düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça kekik sarımsak zeytinyağıpul bibertuz koyup çırpın. Bunların üzerinehaşlanmış ve suyu süzülmüş fasülyeyi katıp püre kıvamına getirin.
Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp bu karışımı sürünüstüne kaşar peynir rendesi serpip fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup servis yapın.

AFIYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder