18 Aralık 2012 Salı

ACILI SOSLAR

Acılı Sos tarifi
Acılı Sos için Malzemeler : zorluk:kolay süre:20-30dk.
• 300 gr soyulmuş domates
• 5 adet fesleğen yaprağı
• 2 adet acı kırmızı biber
• 3 diş sarmısak
• Tuz

Acılı Sos yemeğinin hazırlanışı:
Sarmısakla kırmızı biberi ince kıyıp, ateşte koyup biraz soldurun.

Fesleğen yaprakları ile domatesleri de ince kıyıp buna ilave edilin. Tuzunu ekleyip tencereyi kapatın. 15 dk kadar pişirin.
Bu zaman sonunda sos hala çok sıvı ise,tekrar kapaksız olarak ateşe koyun. Tam kıvamına gelince bir kaşık saf zeytinyağı ekleyin. Bu sosu makarnanın için kullanabilirsiniz.

NAR EKŞİLİ ACILI EZME

Malzemeler:


3-4 domates

2 soğan

Yarım demet maydanoz

2 çorba kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı sumak

1 tutam kimyon

Yarım limon suyu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, kırmızı pulbiber

Hazırlanışı:
* Domates ve soğanı soyup bıçakla kıyın. Maydanozu incecik doğrayın.

* Domates, soğan, maydanoz, nar ekşisi, sumak, 1 tutam kimyon, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve kırmızı pulbiberi derin bir kâsede çatalla ezerek karıştırın. Servis tabağına alıp servis yapın.
 
Malzemesi:Malzemeler: 3–4 adet orta boy haşlanmış patates 1 su bardağı kuru üzüm 2–3 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan Dereotu Zeytinyağı Limon Karabiber, tuz, kırmızı pul biber

Tarifi:
Yapılışı: Haşlanan patatesler bıçak yardımı ile birkaç parçaya bölünür ve çatal ile küçük parçalar haline gelinceye kadar ezilir. Kuru üzümler ılık su dolu küçük bir kase içine konulur ve 10–15 dk bekletildikten sonra süzülür. Maydanoz, dereotu, taze soğan yıkanır ve ince ince kıyılır. Sarımsaklar çok az tuz eklenerek havanda dövülür. Geniş bir salata kâsesinde tüm malzeme zeytinyağı ve limon suyu eklenerek karıştırılır ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder