18 Aralık 2012 Salı

ALMAN PASTASI

Malzemeler

Pandispanya için

2 adet yumurta

3/4 çay bardağı margarin

1 çay bardağı yoğurt

3 çay bardağı un

1,5 çay bardağı şeker

1/2 paket kabartmatozu


Kreması için

1 adet yumurta sarısı

50 gram margarin

4 çay bardağı süt

3 tepeleme yemek kaşığı un

1 çay bardağı şeker

2 paket vanilya


Süslemek için

pudra şekeri


Hazırlanışı

Yumurta ile şeker köpürene kadar çırpılır.
Yoğurt ve eritilmiş yağ ilave edilir.
Kabartma tozu ve un konulup karıştırılır.
190 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Bu arada bir tencerede yumurta sarısı, süt, un, şeker muhallebi kıvamına gelinceye kadar mikserle çırparak pişirilir.
Kıvam alınca ocak kapatılıp vanilya ve margarin ilave edilir.
Margarin eriyene kadar çırpmaya devam edilir.
Fırından çıkartılan hafif ılıklaşmış pandispanya kalıptan çıkartıp bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesilir.
Kremanın tamamı iki pandispanya parçasının arasında kalacak şekilde sürülür.
Krema soğuduktan sonra dolaba konulur.
Servis yapmadan üzerine pudra şekeri elenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder