13 Aralık 2012 Perşembe

DUL AVRAT ÇORBASI

dul_avrat_corbasi
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 20 dakika haşlayıp süzün.
• Soğanı soyup zardan ufak doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
• Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Unu ekleyip tahta kaşıkla 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
• Biber ve domates salçalarını ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak suyu aktarın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kaynatın.
• Mercimeği kaynamakta olan çorba­ya ekleyin ve 25 dakika arada bir ka­rıştırarak pişirin. Erişte, sarımsak ve li­mon suyunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder