13 Aralık 2012 Perşembe
DUL AVRAT ÇORBASI
Hazırlanışı:
Yeşil mercimeği ayıklayıp yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. 20 dakika haşlayıp süzün.
• Soğanı soyup zardan ufak doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
• Sıvıyağı tencerede kızdırın. Soğanı ilave edip sararıncaya kadar kavurun. Unu ekleyip tahta kaşıkla 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
• Biber ve domates salçalarını ilave edip karıştırın. Üzerine sıcak suyu aktarın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp kaynatın.
• Mercimeği kaynamakta olan çorbaya ekleyin ve 25 dakika arada bir karıştırarak pişirin. Erişte, sarımsak ve limon suyunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder