13 Aralık 2012 Perşembe

ET SOTE

 
Malzemeler

250 gram kuşbaşı et

2 adet arpacık soğan

6-7 adet tane karabiber

1 diş sarımsak

1 dal biberiye

2 adet dolmalık kırmızı biber

5-6 adet taze soğan

2 adet domates

1 yemek kaşığı krema

1 çay bardağı
zeytinyağı
1 su bardağı su

 Hazırlanışı:

Et, arpacık soğanlar, karabiberler, biberiye, sarımsak ve su düdüklü tencerede 25 dakika haşlanır.
Kırmızı biberler ve soğanlar ince ince jülyen yani çubuk şeklinde doğranır.
Domates rendelenir.
Önce kırmızı biberler zeytinyağında kavrulur.
Soğanlar ilave edilir.
Soğanlar da kavrulduktan sonra et eklenir.
Rendelenen domates eklenip bir taşım kaynatılır.
Krema ilave edildikten sonra biraz suyu çektirilip servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder