13 Aralık 2012 Perşembe

VİNEGRET SOSU

Malzemeler : • 1 çay kaşığı tuz
• 1/3 çay kaşığı beyazbiber
• 80 ml (1/3 su bardağı) sirke
• 250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı

Vinegret hazırlanışı:

Tuz ve beyazbiberi bir kaba koyun. Sirkeyi ilave edip bir telle çırparak iyice karıştırın.

Yağı, telle çırpmaya devam ederek akıtıp sirkeli karışıma yedirin. Kullanmadan önce bekleticek olursanız, yağ ve sirke zamanla ayrışacağı için, tekrar iyice karıştırın. 

Beyaz Biber
Karabiber'in zıt kardeşi! Aynı ağaçta yetişseler de, tadı ve kokusuyla o, bambaşka bir lezzet hikayesi. Sebzeler, balık çorbası, et sosları, çiğ köfte, kısır, et ve sebzeli yemekler, soslu etler, zeytinyağlılar, etli dolmalar onun sihirli dokunuşu için adeta sıraya girer. Ayrıca beyaz soslu yemekler, tavuk ve omlette karabiber gibi yemeğin rengini değiştirmez, koyulaştırmaz. Green Life Beyaz Biber ile yemeklerinizin lezzetinde beyaz bir sayfa açın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder