Malzemeler
Mutfak
Zorluk
Süre 90 dk.
Kaç
Kişilik 4
Yöntem
1 Adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak
için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için :
Hindistancevizi
Hazırlanışı
Önce şerbeti
hazırlayın, bunun için ;
2 Su bardağı su ve şekeri kaynatın.
İçine 1
tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın.
Hamur için ; yumurta
ve alabildiğince unu iyice yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım
saat dinlendirin.
Daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açın.
Parmak eninde şeritler kesin.
Derin bir tavada yağı kızdırın.
Kestiğiniz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atın.
Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın.
Soğuttuğunuz
şerbetin içine atın.
10-15 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın.
Üzerine hindistan cevizi ile süsle ,servis yap.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder