13 Aralık 2012 Perşembe

GÜL TATLISI

Malzemeler
Mutfak
Zorluk
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için :
Hindistancevizi



Hazırlanışı
Önce şerbeti hazırlayın, bunun için ;
2 Su bardağı su ve şekeri kaynatın.
İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın.
Hamur için ; yumurta ve alabildiğince unu iyice yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin.
Daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açın.
Parmak eninde şeritler kesin.
Derin bir tavada yağı kızdırın.
Kestiğiniz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atın.
Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın.
Soğuttuğunuz şerbetin içine atın.
10-15 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın. 

Üzerine hindistan cevizi ile süsle ,servis yap.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder