11 Aralık 2012 Salı

EL VE AYAK BAKIMI

YUMUŞAK ELLERE SAHİP OLMAK İÇİN
Genellikle erkeklerin bayanlarda en çok dikkat ettiği yerleri hiç kuşkusuz elleridir. Yumuşak eller ve bakımlı tırnaklarla erkeklerde güzel bir izlenim rahatlıkla bırakılabilir. Peki yumuşak ellere ve bakımlı tırnaklara sahip olabilmek için ne yapmak gerekiyor?
** Ilık bir banyo yaptıktan sonra tırnak etrafında bulunan et parçaları yumuşayacağından dolayı alınması daha kolay olmaktadır. Bu etler genelde tırnak makasıyla kesilir. Fakat tırnak makasıyla kesildiği zaman görüntüsü kötü olacağından dolayı mutlaka bir törpü yardımıyla alınması tavsiye edilmektedir.
** Tırnak boyu özellikle çok fazla uzadığı zaman itici gözükmektedir. O yüzden ideal tırnak boyunu ayarlamak önemlidir. Genellikle kısa ve küt olarak törpülenmiş tırnaklar hem sağlıklı hem de güzel gözükmektedir.
** Çok fazla aseton kullanmak, içerisindeki kimyasal maddeler yüzünden tırnağın sağlığını bozmaktadır. Bu sebepten haftada en fazla bir kere aseton kullanımına dikkat edilmelidir. Seçilen aseton ve oje markasının kaliteli olması sağlık açısından oldukça önemlidir.
** Tırnaklar üzerinde çıkan beyaz lekeler genellikle meyve ve sebzeyi yeterince tüketmediğimz zamanlarda çokça görülen bu lekelerin belirmemesi için bol bol sebze ve meyve tüketmek önemlidir.
** Ellerinizin kış günü çatlamaması ve yumuşak olması için her gece yatmadan önce elin üzerine limon sürmek oldukça etkili olacaktır. Limonu ellerinizde gezdirdikten sonra beş dakika beklenilmeli ve ardından yıkanmalıdır.
** Türk kahvesinin vücudumuza oldukça faydaları bulunmaktadır. Bardakta kalan kahve telvelerinin de elleriniz için oldukça faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Bardakta kalan ve içmediğiniz kahve telvelerini ellerinize sürüp bir süre bekletmek ve ardından yıkamak ellerinizi yumuşatacaktır.
** Düzenli olarak, özellikle dışarıya çıktığınızda nemlendirici el kremi sürmek el çatlaklarına karşı cildinizi koruyacaktır.

Eveet! Şimdi geldik en cefakâr organlarımızdan biri olan ayaklarımızın bakımına. Cefakârdırlar çünkü; bütün gün vücudunuzun ağırlığını çeker. Siz de ayaklarınızın bütün bu hizmetlerinin karşılığı olarak aşağıda belirteceğimiz önerileri uygulayarak teşekkür edebilirsiniz.
** İlk olarak bir leğenin içerisine sıcak su doldurun ve içerisine aktarlardan kolaylıkla temin edebileceğiniz lavanta yağından iki damla koyun. İçerisinde lavanta yağı bulunan suya ayaklarınızı koyun ve yaklaşık beş dakika ayaklarınızı bu suyun içerisinde dinlendirin. Ardından tırnaklarınız yumuşayacağı için törpülemesi daha kolay ve rahat olacaktır. Tırnaklarınızı çok uzun bırakmadan kesin ve ardından ayak topuklarınızı törpülemeyi unutmayın. Bu işlemi yaptıktan sonra ayaklarınıza vazelin sürün ve üzerine kalın bir çorap giyin. Bu işlemi gece yatmadan önce yaptığınız taktirde ertesi güne hem çok rahatlamış bir şekilde hem de yumuşacık ayaklara sahip olarak başlayacaksınız.

      AYAK BAKIMI:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder