11 Aralık 2012 Salı

YÜZ BAKIMI

18 yaşına kadar sadece nemlendirme özelliği olan bir ürün kullanmanız yeterlidir. Zaten alerjik durumunuzda henüz tam oturmamış olacağı için daha yumuşak daha narin ürünler kullanılmalıdır.
** 18-25 yaş, aslında ergenliğin bitişiyle gençliğin arasında bir dönemdir. Burada da yine gençleştirici ürünlere ihtiyacınız yoktur. Sadece koruyucu, kollayıcı, hücrelerin su tutmasına müsaade eden, cildinize zarar vermeyen, tahriş etmeyen, vücudunuzun ürettiği kollejeni destekleyen ürünler yeterlidir. Tabii ki her yaş grubunun güneş koruyucuya dikkat etmesi şarttır.18 yaşına kadar sadece nemlendirme özelliği olan bir ürün kullanmanız yeterlidir. Zaten alerjik durumunuzda henüz tam oturmamış olacağı için daha yumuşak daha narin ürünler kullanılmalıdır.
** 18-25 yaş, aslında ergenliğin bitişiyle gençliğin arasında bir dönemdir. Burada da yine gençleştirici ürünlere ihtiyacınız yoktur. Sadece koruyucu, kollayıcı, hücrelerin su tutmasına müsaade eden, cildinize zarar vermeyen, tahriş etmeyen, vücudunuzun ürettiği kollejeni destekleyen ürünler yeterlidir. Tabii ki her yaş grubunun güneş koruyucuya dikkat etmesi şarttır.
** 25 ile 35 yaş arasında kişinin aslında geç ergenlik dönemidir. Artık yavaş yavaş cildi kırışıklıktan koruyacak anti aging ürünler kullanılmaya başlanmalıdır. Çünkü cildinizde kırışıklıklar başladıktan sonra müdahale şansınız giderek azalmaktadır, vaktinde yapılan müdahale ile kalıcı etkiler yaratabilirsiniz. Örneğin hiç kırışıklığınız yoksa sizin kullanacağınız bir anti aging kremi sayesinde bir on yıl kırışıklık oluşumu gecikecektir.
** 35 yaşından 45 yaşına kadar ise daha destekleyici ürünler kullanmanız gerekir. Kollejen üretimini artıran, kollejeni destekleyen, lifting yani sıkılaştırıcı ve toparlayıcı ürünler artık tercih edilmelidir.
** 45 yaşından sonrada daha olgun ciltler için peptit içeren ürünler olabilir. Yine bu kişilerin cilt tiplerine dikkat ederek besleyici ve su tutma özelliğini ihmal etmeyerek daha sonra yardımcı ham maddeler içeren kremleri kullanabilirsiniz. Yağlı bir cilde sahip değilseniz alkollü ürünler kullanmamanızda fayda vardır. Paraben, parfüm ve koruyucu içeren ürünlerden uzak durulmalıdır. Aldığınız ürünün kapaklarını açtıktan sonra ne kadar süre tükete bileceğinize de dikkat etmelisiniz

Yüz kremleri aşağıdan yukarıya doğru kullanılmalıdır ve düzenli olarak günde iki kere uygulanması gerekir. Yüz kremlerini mümkünse spatula yardımıyla kavanoza elinizi değdirmeden kullanmanızda fayda vardır. Böylece içerisine herhangi bir şey bırakmamış olursunuz. Kreminizi az az alarak tüm cildinize yaydıktan sonra yukarıya doğru sürmelisiniz böylece yer çekiminin sarkıtma etkisiniz azaltmış olursunuz. Dudak kenarlarını ve özellikle burun kenarlarını ihmal etmeyeceksiniz. Saç diplerine yakın geçeceksiniz. Göz çevresi hariç, çünkü göz ürünlerinin kullanımı farklıdır. Yüzünüze sürdüğünüz ürünleri göğüs üzeri bölgenize de uygulayabilirsiniz. Akşam saatlerinde süreceğiniz ürünler cilt tarafından daha çok emilecektir. Çünkü insan vücudunun biyolojik ritmi akşam 10 ila sabaha karşı 3 arasında gençlik hormonunu tetiklemeye başlar ve bu süreçte yüzünüzde veya vücudunuzda olan ürünler doku tarafından daha çok emilir ve içerisindeki tüm ham maddeler cilt tarafından kullanılır. Paraben içermeyecek, ihtiyacı yoksa alkol içermeyecek ürünleriniz, boya maddesi ya da parfümden uzak olması lazım, yüzünüze ve vücudunuza sürdüğünüz ürünlerin içerisinde katkı malzemelerinin olmamasına özen gösterin. Mutlaka temiz cilde uygulayın ve banyo sonrası cildinizin kurumasına müsaade etmeden mutlaka nemlendirici kullanın.
Kışın Hangi Bakım Kremleri Kullanılır?Kış aylarında dikkat etmeniz gereken şey çok yoğun soğuk, kuruluk ve ayaza maruz kalmamaktır. Evdeyken de kalorifer ve soba dolayısıyla ortam nemsiz kalmaktadır. Yaz aylarındaki nem katkılı ürünleri aslında kış aylarında da kullanmak gerekir. Kış aylarındaki ürünlerin tek farkı belki biraz daha yağ bazlı ürünler olmasıdır. Yoksa yaz aylarında kullandığınız ürünler size kış aylarında da yetecektir. Daha sık tekrara gerek olabilir, eviniz çok çok kuruysa dışarıda çok fazla kuru soğuğa maruz kalıyorsanız, o zaman biraz daha yağ bazlı ürünleri tercih etmeniz gerekir. Kış aylarında yağlı ciltler de gündüz saatlerinde alkol içerikli ürünlerin yerine su bazlı ürünler tercih edebilir. Böylece dışarıdaki soğuklar cilt kurumalarına sebep olmaz. Bu tip ürünlerin içerisinde katkı maddesi olmamasına özen gösterin. Almadan mutlaka etiketlerinin arkasını okuyun ve ürünlerinizi asla ve asla çok sıcağa maruz bırakmayın.
 Yazın kullanılacak ürünlerde özenilmesi gereken şeylerden biri çok yağlı olmamasıdır ürünün. Çünkü gündüz saatlerinde kullanacağınız ürünler eğer çok yağlı olursa vücutta terlemeye sebep olacaktır. Terleme de kullandığınız ürünün bir katman şeklinde yüzünüzde kalmasına, çeşitli yağ senkrosyonlarından dolayı ince ince sivilcelere hatta terden dolayı bazen pişiklere bile yol açabilir. Yazın tercih edeceğiniz ürünler cildiniz aşırı kuru değilse su bazlı cilt tarafından çabuk emilebilen ürünler olmalıdır. Eğer mümkünse dışarıya çıksanız da çıkmasınız da güneşten koruyucu faktörü olan ürünleri tercih etmeniz gerekmektedir. Cildiniz kuru ise akşam yatmadan önce daha yağlı daha besleyici ürünler kullanabilirsiniz. Bunu bu şekilde değerlendirmekte fayda var. Eğer glikolik asit içeren kimyasal peeling özelliği olan ürünleri yazın kullanırsanız bu durumda lekelenme söz konusu olabilir. Bu tip ürünleri yaz aylarında kullanılmaması önerilmektedir. Ama mutlaka böyle bir tedavi protokolünüz varsa mutlaka kullanmanız gerekiyorsa akşam saatlerinde kullanıp gündüz evden çıkmadan önce cildinizden arındırmanız ve güneş koruyucu özelliği olan bir ürün kullanmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder