8 Aralık 2012 Cumartesi

ELBASAN TAVA

Elbasan Tava

Malzemeler:

1 kg kuzu kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
su

Sosu:
500 gr süzme yoğurt
1 su bardağı un
2 su bardağı et suyu
2 adet yumurta sarısı

Yapımı:Soğanı küp küp doğra,salça ve et ile kavur,kavrulan ete üstünü geçmeyecek kadar su ilave et.Yaklaşık yarım saat etler yumuşayıncaya kadar pişir.Etleri süzgeçle süzerek fırın kabına al.Un,yoğurt süzdüğümüz et suyunu bir tencere de muhallebi kıvamında pişir.Ocağın altını kapatarak yumurta sarılarını ekleyip iyice çırp.Etlerin üzerini kaplayacak şekilde şekilde sosu dök.Isınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişir.
* 500 gram süzme yoğurt
* 1 su bardağı un
* 2 su bardağı et suyu
* 2 adet yumurta sarısı
111

Malzemeler:
2 adet kemiksiz kuzu kol
4 adet yumurta
1 ½ kg yoğurt
1 ½ yemek kaşığı un
2 kepçe et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Kuzu kol etleri tencereye yerleştirilir. Bir tutam karabiber serpilip üzerini geçecek kadar suyla birlikte pişirilir. Derin bir kabın içine 4 adet yumurta kırılır. Çırpılan yumurtanın üzerine bir buçuk kilo yoğurt eklenir, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. 1 buçuk yemek kaşığı un ilave edilir. Etin suyundan 2 kepçe dökülüp sosun kıvamı açılır. Fırın kabına öncelikle sos dökülür. Üzerine haşlanan kuzu kol etleri yerleştirilir. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 1 tatlı kaşığı toz biber kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir. 150 – 175 derece arasındaki fırında yaklaşık 40 dakika piişirilir.
Elbasan Tava servise hazırdır.

* 1 kg kuşbaşı kuzu eti
* 2 yemek kaşığı te
Malzemeler:
2 adet kemiksiz kuzu kol
4 adet yumurta
1 ½ kg yoğurt
1 ½ yemek kaşığı un
2 kepçe et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
Kuzu kol etleri tencereye yerleştirilir. Bir tutam karabiber serpilip üzerini geçecek kadar suyla birlikte pişirilir. Derin bir kabın içine 4 adet yumurta kırılır. Çırpılan yumurtanın üzerine bir buçuk kilo yoğurt eklenir, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. 1 buçuk yemek kaşığı un ilave edilir. Etin suyundan 2 kepçe dökülüp sosun kıvamı açılır. Fırın kabına öncelikle sos dökülür. Üzerine haşlanan kuzu kol etleri yerleştirilir. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir. 1 tatlı kaşığı toz biber kızdırılıp yemeğin üzerine gezdirilir. 150 – 175 derece arasındaki fırında yaklaşık 40 dakika piişirilir.
Elbasan Tava servise hazırdır.
reyağ
* 1 yemek kaşığı sıvı
* 1 kg kuşbaşı kuzu eti
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* su

* 500 gram süzme yoğurt
* 1 su bardağı un
* 2 su bardağı et suyu
* 2 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

1. Soğan küp küp doğranıp salça ve et ile beraber kavrulur.
2. Kavrulan etin üzerini geçmeyecek kadar su konulur.
3. Yaklaşık yarım saat etler yumuşayıncaya kadar pişir.
4. Etleri bir süzgeç yardımıyla süzerek fırın kabına aktarın.
5. Un, yoğurt ve süzdüğümüz et suyunu bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
6. Ocağın altını kapatıp yumurta sarılarını ekleyip, iyice çırpın.
7. Etlerin üzerini kaplayacak şekilde sosu dökün.
8. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* su

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder