8 Aralık 2012 Cumartesi

İÇ BAKLA VE İMAM BAYILDI


1 kg iç bakla
20-25 adet arpacık soğan

1 tatlı kaşığı şek
HazırlanışıBaklaların iç kabukları ve arpacık soğanlar soyulur.
Tencere ısıtılır.
Isıtılan tencereye zeytinyağı ve arpacık soğanlar kavrulur.
Baklalar, şeker ve tuz ilave edilir.
Üstünü geçmeyecek kadar su konulup, ağır ateşte pişirilir.



zeytinyağı



Malzemeler
8 tane patlıcan
4 tane soğan
7 tane diş sarımsak
1 demet maydanoz
1-2 tutam nane
2 tane domates
2 tane sivri biberHer zaman yaptığımız gibi bu seferde sebzelerimizi özenle yıkıyoruz. İlk olarak patlıcanlarımızın uçlarını kesiyoruz ve alacalı olarak soyduktan sonra bir süre tuzlu suda bekletiyoruz. Tuzlu suda bekledikten sonra tekrar yıkanır ve zeytinyağında hafifce kızartılır ve tepsiye düzgünce serilir.Dizilen patlıcanların üzeri bıçakla tabanı delinmeyecek şekilde açılır, diğer yandan halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber ve sarımsak zeytinyağında iyice kavrulur. Soyulup doğranmış domates bu malzemelerin içine eklenerek karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir. Kızartılan sebzenin içinde doldurulur. Kısık ateşte biraz su ekleyerek pişiriniz. Afiyet Bal Şeker olsun…
1 su bardağı zeytinyağı
1 kahve kaşığı şeker
Tuz

1 yorum:

  1. Merhabalar bu sizi ilk ziyaretim doğrusu iç baklayla hazırlanmış bir imam bayıldı hiç yememiştim denemeye değer diye düşünüyorum bir patlıcan sever olarak. Zaten çok iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil