17 Aralık 2012 Pazartesi
ELMALI BOHÇA
Malzemeler :
2 adet yufka
3 adet elma
1/2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı ceviz
mutfak ipi
sıvıyağ
hazırlanışı:Elmaların kabuklarını soy ve rendele,elmaları şeker ve cevizle pişir.Tatlı kabağını kalıp yap.Yufkalardan daireler kes,dairelerin ortasına karışımı koy,iple bohça şeklinde bağla.Kızgın yağda bohçaları kızart ,Yağları süz ve servis yap.
2 adet yufka
3 adet elma
1/2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı ceviz
Mutfak ipi
sı
Elmaların kabukları soyulup rendelenir.
Elmalar, şeker ve ceviz ile pişirilir.
Tatlı tabağı kalıp olarak yufkalardan daireler kesilir.
Dairelerin ortasına karışımdan konulur.
İp ile bohça şeklinde bağlanır.
Kızgın yağda bağlanan bohçalar kızartılır.
Yağları süzdürülüp servis edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder