17 Aralık 2012 Pazartesi

BALIK ÇORBASI

Malzemeler 1 adet kırlangıç balığı veya kafası
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
6 sap maydanoz
8 bardak su
1 adet yumurta
2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı un
2 adet defne yaprağı
Tuz
Yemeğin Tarifi
Balığı yıkayın. Kaynayan suyun içine atın. 3 dakika kaynattıktan sonra çıkartın. Suyu dökün.

Patates ve havucu soyun. Tencereye soğanı, patates, havuç, maydanoz, su, tuz ve karabiberi koyun. Kaynayınca balığı ya da balık kafasını içine atın. 30 dakika kaynatın. Süzgeçten geçirin. Suyunu ayırın. Balığın etlerini kılçıklarından ayırın. Kenarda bekletin.

Çorbanın terbiyesi için, yumurtanın sarısını limon suyuyla iyice çırpın. Unu ekleyin. Süzülmüş balık suyuna yavaş yavaş karıştırın. Kaynatın.

Kaynayan terbiyeli sosa ayıklanmış balık etlerini ve defne yapraklarını atın. 10 dakika kaynatın. Tuzunu ve limonunu kontrol edin. Kenara alıp, servise hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder