7 Aralık 2012 Cuma

HAŞHAŞLI TATLI



***Haşhaşlı Şerbetli Tatlı***
Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt (benim yoğurdum cıvıktı)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı haşhaş
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şurup için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
Üçte bir çay kaşığı tuz


Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
Yağ, yoğurt, haşhaş, irmiğide ekleyip karıştırın.
Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.
Yağlanmış fırın tepsisine döküp 200 dereceye ayarlanmış soğuk fırına sürün
Tamamen kabarıp, kızarmaya başlayınca ısıyı 180 dereceye düşürün.
Tatlının üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
Tatlı soğurken, şeker ve suyu bir tencereye koyun, limonu ilave edin ve altını yakın.
Şeker eriyene kadar karıştırın. tuzunu atın. 30 dakika kadar kaynayan şurubu ocaktan alıp soğuk tatlının üzerine dökün
Ya da önce şerbeti pişirin. Soğuk şurubu, sıcak tatlının üzerine dökün.
Arzuya göre üzerine kremşanti dökün.
2 saat sonra servis yapabilirsiniz
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder