7 Aralık 2012 Cuma

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

Malzemeler:



6-7 yaprak güllaç yufkası
1,5 lt süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi


Muhallebisi;
1 paket hazır muhallebi
3 su bardağı süt
Yapılışı;

  • 1.5 litrelik süt şekerle birlikte şeker eriyene kadar kaynatılır.


  • Muhallebisi pişirilir.




  • Kenarları yüksek olan bir tepsiye önce yufkanın biri yerleştirilir. Eğer yufkalar büyük gelirse kenarlarını kırın ve tepsinin içine koyun.


    Bu yufkayı 1 kepçe süt ile ıslatın. İkinci yufkayıda üzerine koyun ve sütle ıslatın. Bu aşamada biraz ceviz içi serpin. Üçüncü yufkayı da serin, sütle ıslatın.

    Bu aşamada muhallebinin tamamını yufkaların üzerine dökün.
  • Diğer kalan 3 yufkayıda aralarına 1 er kepçe süt gezdirin. Katların arasına biraz cevizde serpebilirsiniz. En üstüne ceviz serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Eğer ertesi gün servis yapacaksanız üst cevizini o zaman serpin.


Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder