Malzemeler:
6-7 yaprak
güllaç yufkası
1,5 lt süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi
1,5 lt süt
2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz içi
Muhallebisi;
1 paket hazır muhallebi
3 su bardağı süt
Yapılışı;
1 paket hazır muhallebi
3 su bardağı süt
Yapılışı;
-
1.5 litrelik süt şekerle birlikte şeker eriyene kadar kaynatılır.
-
Muhallebisi pişirilir.
-
Kenarları yüksek olan bir tepsiye önce yufkanın biri yerleştirilir. Eğer yufkalar büyük gelirse kenarlarını kırın ve tepsinin içine koyun.
Bu yufkayı 1 kepçe süt ile ıslatın. İkinci yufkayıda üzerine koyun ve sütle ıslatın. Bu aşamada biraz ceviz içi serpin. Üçüncü yufkayı da serin, sütle ıslatın.
Bu aşamada muhallebinin tamamını yufkaların üzerine dökün. -
Diğer kalan 3 yufkayıda aralarına 1 er kepçe süt gezdirin. Katların arasına biraz cevizde serpebilirsiniz. En üstüne ceviz serpip 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Eğer ertesi gün servis yapacaksanız üst cevizini o zaman serpin.
-
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder