MALZEMESİ (6 kişilik):
5 su bardağı et suyu,
yarım kg. ıspanak,
yarım çay bardağı pirinç,
2 su bardağı yoğurt,
yarım demet maydanoz,
1 tatlı kaşığı salça,
1 yemek kaşığı margarin,
tuz,
karabiber.
Et suyunu
kaynattıktan sonra, pirinci koyup 5 dakika pişirin. Üzerine ıspanak ve
maydanozları ince doğranmış bir şekilde ekleyip 10 dakika daha pişirin. Sonra
biraz soğumaya bırakın. Yoğurdu et suyuyla sulandırıp yavaşça ve çorbayı
karıştırarak ilave edin. Yeterince tuz ve biberini katın. Hafifçe kızdırdığınız
margarine salçayı yedirin ve çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder