7 Aralık 2012 Cuma

KOLAY SÜNGER TATLISI




Malzemeler
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt ( orta kıvamda, sert değil)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 silme su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir çay kaşığının üçte biri tuz
Şurup için

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

tatlısı nasıl yapılır?
Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar iyice çırpın.
Yağ, yoğurt ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Unu katıp karışana kadar çırpın ve hamuru yağlanmış tepsiye dökün.
Tatlıyı soğuk fırına koyup, fırını 200 dereceye ayarlayın.
Kek tam olarak kabarıp kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 180 dereceye ayarlayın.
Nar gibi kızarınca fırından tatlıyı alın.
Şurup için gerekli şeker ve suyu kek pişerken çırpıcıyla şeker eriyene kadar karıştırın.
Tatlı fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra şurubu tatlının üstüne dökün.
1 saat sonra servis yapabilirsiniz.
Üzerine krem şanti veya mevsim meyvaları ile süsleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder