Kalamar Kızartması
1 kg. kalamar
1 şişe maden suyu
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
sıvıyağ
Kalamar temizlenir halka şeklinde doğranır, kaynayan suya atılırak yarım haşlanır. Maden suyunda bir süre bekletilir. Daha sonra kalamar dilimleri, galeta, tuz karışımına batırılarak, kızgın yağda pembe renkte kızartılır.
Not: Kalamar küçük ve körpeyse, haşlamaya gerek yoktur.
Özellikle deniz ürünlerinin vazgeçilmezi olan taratorun mutfaklarımızda yeri
başkadır. Günümüzdeki yeni yeni farklı tatlardaki soslar daha ortalarda
dolaşmayıp, adları bile duyulmamışken bizim sevgili taratorumuz mutfağımızda
hazır bulunuyordu. Bu güzel sos olmadan midye ve kalamarın
tadı eksik kalır. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı
bayat ekmek içi
yarım su bardağı ceviz içi
2 diş sarmsak
yarım limonun
suyu
yarım su bardağı su
Hazırlanışı:
Bayat ekmek
içi, ayıklanmış ceviz içi, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve su robota konulur ve
yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırılır.(Fazla sulu olursa ekmek içi, fazla
yoğun ve katı olursa su ilave ederek yoğurt kıvamına getirebilirsiniz) Yoğurt
kıvamına gelen tarator sos sosluğa alınır ve midye ya da kalamar
yanında servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder