14 Aralık 2012 Cuma

KALAMAR KIZARTMASI

Kalamar Kızartması
1 kg. kalamar
1 şişe maden suyu
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;
sıvıyağ


Kalamar temizlenir halka şeklinde doğranır, kaynayan suya atılırak yarım haşlanır. Maden suyunda bir süre bekletilir. Daha sonra kalamar dilimleri, galeta, tuz karışımına batırılarak, kızgın yağda pembe renkte kızartılır.

Not: Kalamar küçük ve körpeyse, haşlamaya gerek yoktur.


 Özellikle deniz ürünlerinin vazgeçilmezi olan taratorun mutfaklarımızda yeri başkadır. Günümüzdeki yeni yeni farklı tatlardaki soslar daha ortalarda dolaşmayıp, adları bile duyulmamışken bizim sevgili taratorumuz mutfağımızda hazır bulunuyordu. Bu güzel sos olmadan midye ve kalamarın tadı eksik kalır. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 su bardağı bayat ekmek içi
yarım su bardağı ceviz içi
2 diş sarmsak
yarım limonun suyu
yarım su bardağı su
Hazırlanışı:
Bayat ekmek içi, ayıklanmış ceviz içi, limon suyu, dövülmüş sarımsak ve su robota konulur ve yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırılır.(Fazla sulu olursa ekmek içi, fazla yoğun ve katı olursa su ilave ederek yoğurt kıvamına getirebilirsiniz) Yoğurt kıvamına gelen tarator sos sosluğa alınır ve midye ya da kalamar yanında servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder