14 Aralık 2012 Cuma

KALAMAR KIZARTMASI

 
KALAMAR KIZARTMASI Malzemeler:Sos Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • maydanoz, tuz
  • 1/ ekmek içi
  • 1 kg.kalamar(dondurulmuş)
  • 1 tatlı kaşığışeker
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  •  Yapılışı:

    Donmuş kalamarları çözdürün. Üzerine şeker ve karbonatı serperek birkaç dakika iyice karıştırın. Yarım saat kadar dinlendirin ve üzerine birayı dökerek bir gün buzdolabınd bekletin. Pişireceğinize yakın çıkarıp süzün ve tuzlu suda yıkayın (mutlaka tuzlu su). Una bulayarak kızdırılmış bol yağda önce orta ateşte kızartın sonrada ateşi artırarak kıtırlayın. Sosu ile sıcak olarak servis edin.
    Sosun Yapılışı:

    Mayonez ve yoğurtu karıştırın. Ezilmiş sarımsak, ince doğranmış maydanozu, tuzu ve ufalanmış ekmek içini ilave ederek iyice karıştırın. Kalamarınızla birliktesunun.
    AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder