MALZEMELER
½ kg koyun kol parca eti
3 tane
patlican
2 iri domates
3 tane yesil sivri biber
yarim
yemek kasigi tereyagi
2 dis sarmisak
2 orta boy sogan
1
su bardagi sumak
yeterince tuz,karabiber
YAPILISI:
Önce summagi bir kaba alip üzerine 1 bardak
su döküp bekletin. Eti tuz ve 1 yemek kasigi sumakla iyice ovun.Patlicanlari
alacali soyup,boyuna dörde kesip bunuda uzunlamasina dograyip tuzlu suda
bekletin. Tereyagini ince dogranmis soganla birlikte tencereye koyun,üzerine eti
yikayip yayin,patlicanlarin suyunu süzüp etin üzerine ekleyin sonra da kabuklari
soyulup küp küp dogranmis domateslerle,uzunlamasina dogranmis yesil biberleri
ekleyin,havanda dövülmüs sarmisagi ilave edin,tuzu karabiberi ekleyin en sonda
üzerine su döküp beklettiginiz summagi süzgecten gecirin suyunu tencereye
ekleyin orta ateste karistirmadan pisirin.Yaninda közlenmis biberler pirinc
pilavi ve ayranla servis yapin Afiyet olsun.Meftune sadece patlicanla degil ayni zamanda Kabak,Kenger,Elma,Salatalik ve
Bakladanda yapilir hangi sebzeden yapiliyorsa o isimle anilir mesela kurutulmus
patlicandan yapiliyorsa Hircikli Meftune vb
anilir.Sumak bulunmadigi zamanda Koruk veya Limon suyuda kullanilabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder