4 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
1
yumurta
İç malzeme
Yarım çay bardağı zeytinyağı
500gr kıyma
1
avuç kuş üzümü
1 avuç dolmalık fıstık
4 adet kuru soğan
1 çay
bardağı doğranmış maydanoz
1 tatlı kaşığı k.biber, pul biber
Tuz
Hazırlanması:
Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin. Yarım çay
bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar
kavurun.
Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Çekince kalan
malzemeyi ekleyip karıştırın.
Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin. Süt, yağ,
yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün.
Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Geniş tarafına iç harcın dörtte
birini uzunlamasına yayın. Sıkıştırarak sarın. Yağlanmış tepsiye s şekli vererek
koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve
bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder