Malzemeler:
3-4 adet
orta boy patates
yarım demet maydanoz
3-4 dal taze soğan
1 adet
domates
1 adet etli kırmızıbiber (paprika)
Sosu için:
1 adet
limon
zeytinyağı
tuz
karabiber
kırmızıbiber
isteğe göre kuru
fesleğen
isteğe göre nar ekşisi veya sirke
Hazırlanışı:
Patatesleri
yıkayın ve kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayın. Patatesler haşlanırken
diğer malzemeleri yıkayın ve ince ince kıyın. Haşlanan patateslerin pişip
pişmediğini bıçak yardımı ile kontrol edin (bıçak rahatlıklar batıyorsa ve
ortasına kadar ilerliyorsa pişmiştir).
Patateslerin kabuklarını soyun ve küp
küp doğrayın, diğer malzemeleri de ekleyerek 2 kaşık yardımı ile yavaşça
karıştırın.
Limonu sıkın ve geri kalan tüm sos malzemesini küçük bir kapta
iyice karıştırın. Salatayı servis tabağına yada geniş bir salata tabağına alın,
üzerine sosunu dökerek servis yapın.
Not: Salatanızın daha lezzetli olmasını
istiyorsanız servis yapmadan 1-2 saat önce hazırlayın ve
dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder