15 Aralık 2012 Cumartesi

PRATİK LAHMACUN

Pratik Lahmacun


Malzemeler:2 ADET YUFKA

100 KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 ADET DOMATES
1 ADET DOLMALIK KIRMIZI BİBER
1 DİŞ SARIMSAK
YARIM DEMET MAYDANOZ

 

* 2 adet yufka
* 100 gram kıyma
. Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir.
2. robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur.
3. Yufkalar ortadan ikiye katlanır.
4. Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir. (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka olur.)
5. Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet yufkadan taban elde etmiş olacağız.
6.Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye alınır.
7. Hazırlanan iç üzerlerine konulur.
8. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz.
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 adet kırmızı dolmalık biber
* 1 diş sarımsak
* 1/4 demet maydanoz

1 yorum: