Pratik
Lahmacun
Malzemeler:2 ADET YUFKA
100 KIYMA
1 ADET SOĞAN
1 ADET DOMATES
1 ADET DOLMALIK KIRMIZI BİBER
1 DİŞ SARIMSAK
YARIM DEMET MAYDANOZ
* 2 adet yufka
*
100 gram kıyma. Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale
getirilir.
2. robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp,
yoğurulur.
3. Yufkalar ortadan ikiye katlanır.
4. Çeyrek daire oluşacak
şekilde ikiye kesilir. (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka
olur.)
5. Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört
adet yufkadan taban elde etmiş olacağız.
6.Şekil verdiğimiz yufkalar tepsiye
alınır.
7. Hazırlanan iç üzerlerine konulur.
8. Önceden 200 dereceye
ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz.
* 1 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 adet kırmızı
dolmalık biber
* 1 diş sarımsak
* 1/4 demet maydanoz
hmmm harıkaaa cnm ıstedı şimdiii ellerine saglık ;)
YanıtlaSil