- Un, yumurta, yağ ve tuzu yoğurun.
Hamuru soğuk bir ortamda 45 dakika kadar bekletin.
Hamuru iki parçaya bölüp bir parçasını unlanmış düz bir zeminde açın.
Hamurdan 4 cm eninde şeritler kesin.
Şeritlerin üzerine 3 cm arayla iç malzemesini küçük topaklar halinde yerleştirin.
Hamurun kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün.
Kalan hamuru da açıp 5-6 cm eninde şeritler halinde kesin.
Kestiğiniz şeritleri diğerlerinin üzerine yerleştirin.
Bir hamur keseceği ile hamurları, kenarları tırtıklı olacak şekilde kesin.
,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
Az tuz
1 tatlı
kaşığı sıvı yağ
İçi için:
--------------
250 gr.az yağlı dana
kıyması
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1
soğan
Üstüne:
---------------
Sarmısaklı yoğurt, tereyağı, toz veya
pul biber, kekik, kuru nane ile
veya sulandırılmış salçayı biraz pişirerek
aynı baharatlarla sosunu hazırlayabilirsiniz.Yapılışı:
***************
Hamur malzemesini güzelce yoğurun, sertçe bir
hamur elde edin ve yarım saat üstü örtülü olarak dinlendirin.Hamuru eşit olarak
8 parçaya ayırın.Bu arada kıymalı içi ; soğanını ince rendeleyip baharatını
ekleyerek çiğ olarak hazırlayın.Kıymayı da işe başlamadan düz bir tabak içinde 8
eşit parçaya bölün.Böylece kimi yufkaya az,kimi yufkaya çok kıyma düşmesi yada
sonunda iç artması/yetmemesi sorunu yaşanmaz.(Hamurları unlanmış tezgahta
yaklaşık bir servis tabağı büyüklüğünde açabilirsiniz.Normal yufkadan biraz daha
kalın olmalıdır.) Düz bir tepsiye bir buzdolabı poşeti yayın. Üzerine ilk
yufkayı yayın. 1,5 cm. aralıkla kıymaları yanyana yerleştirin ama bu yerleştirme
düzensiz değil, soldan sağa ve yukarıdan aşağıya aynı kıymalar aynı hizada
duracak şekilde olsun. Üzerini kapatacak şekilde ikinci yufkayı yayın.
Kıyılarını elinizle bastırarak yapıştırın. Kıyma aralarını elinizle hafif
bastırarak belirginleştirin ve tırtıklı ruletle kareler oluşturacak şekilde
enine ve boyuna kesin. Başka bir tepsinin içine kaydırarak yerleştirin ve diğer
yufkayı hazırlayana kadar dipfrize atın. Diğer yufkaları da aynı şekilde
hazırlayarak tepside çok katlı bir mantı apartmanı (!) oluşturun. Bu şekilde
dipfrizde iyice donacak şekilde bekletin. Yeterince serleştiklerinde çıkarıp tek
tek ve hızlı hızlı kırarak buzdolabı poşetlerine doldurun. Böylece birkaç öğün
idare edecek kadar mantınız dolabınızda hazır olacaktır (ikinci fotoğraf)
Pişirmek için ravioli'yi çözdürmenize gerek yoktur. Haşlama suyuna direkt
buzlu olarak salabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder