Yoğurtlu patates
malzemeleri
5 patates
Yarım limonun suyu
1 demet maydanoz
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
Tuz
Karabiber
3/4 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 dal taze sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı
pul biber
Yoğurtlu patates hazırlanışı:
Patateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve yumuşayıncaya kadar
haşlayın.
Haşlanmış patatesleri irice
rendeleyin.
Tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip karıştırarak
hamur haline getirin. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. İnce
kıyılmış maydanoza bulayın. Ortasına hafif bastırarak havuz şekli
verin.
Yoğurt ile mayonezi çırpın. Taze sarımsağı ince doğrayarak
yoğurda ekleyin. Tuz ve pul biber karıştırın ve patateslerin ortasına doldurun.
Üzerine kırmızı toz biber serpiştirerek servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder