6 Aralık 2012 Perşembe

YOĞURTLU PATATES

Yoğurtlu patates malzemeleri

5 patates
Yarım limonun suyu
1 demet maydanoz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
3/4 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 dal taze sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yoğurtlu patates hazırlanışı:


Patateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanmış patatesleri irice rendeleyin.
Tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip karıştırarak hamur haline getirin. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. İnce kıyılmış maydanoza bulayın. Ortasına hafif bastırarak havuz şekli verin.
Yoğurt ile mayonezi çırpın. Taze sarımsağı ince doğrayarak yoğurda ekleyin. Tuz ve pul biber karıştırın ve patateslerin ortasına doldurun.
Üzerine kırmızı toz biber serpiştirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder