17 Aralık 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI


İçindekiler

1 kg yerelması

2 adet havuç

1 Türk kahvesi fincanı pirinç

10 adet arpacık soğan

2 yemek kaşığı limon suyu

1,5 tatlı kaşığı şeker

zeytinyağı

tuz


HazırlanışıYerelmalarını ve havuçları soyup halka halka dilimleyin.
Tencerenin dibini kaplayacak kadar zeytinyağı koyup soğanları kavurun.
Yerelmalarını ve havuçları ilave edip karıştırın.
Limon suyu, şeker ve tuz ekleyin.
Üzerini geçmeyecek kadar su koyup pişirmeye başlayın.
Havuçlar yumuşamaya başladığında pirinçleri ekleyin.
Pirinçler de piştiğinde ocaktan alıp tencerenin içinde soğutun.
Soğuk ya da ılık servis yapın.

Not:
Yerelmalarını soyarken baya sabırlı olmak gerekiyor. Şekilsz yapısı soymayı zorlaştırdığı için elleri kesmemeye dikkat etmeli.

Soyduğunuz yerelmalarını kararmamaları için suda bekletin.

Pirinçleri en başında koyarsak yemek tamamen piştiğinde eriyip gitmiş olurlar.
Ekşiliğini, şekerini, tuzunu isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yerelması çiğ olarak da yenilebilir. Kalorisi çok çok düşüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder