6 Eylül 2013 Cuma

AÇMA

  •  
  •  
  • 1 paket maya(ben kuru mayayı tercih ediyorum)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 50 gram yumuşak margarin
  • 500 gr. elenmiş un
üzerine:
  • 1 yumurta sarısı
  • çörekotu
Hazırlanışı:
Tarif denenmiş bir tarif olduğundan unun miktarı hakkında tereddütte kalmayın. Hamuru yoğracağınız kabın içinde unu, kuru maya, ılık süt, tozşeker, yoğurt, tuz ve yumurtayı koyup iyice yoğurun. Mayalı hamurlar biraz cıvık olmalıdır, yumuşak kıvamlı hamur elde edince üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Yarım saat yeterli gelecektir. Ardından unladığınız tezgahta hamuru merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açıp içine yumuşak margarini sürüp (margarinin yarısını süreceksiniz) zarf şeklinde katlayıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. 15 dk. sonra hamuru tekrar aynı şekilde açıp kalan margarinide içine sürüp, katlayıp tekrar buzdolabında 15 dk. bekletin. Ardından mandalina büyüklüğünde kopardığınız bezeleri servis tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurları rulo yapın ve rulonun her iki ucunu burduktan sonra halka olacak şekilde birleştirin. Fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Isıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirip ılıdıktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder