5 Eylül 2013 Perşembe

KOLAY SARIYER BÖREĞİ

 
 
MALZEMELER:


4 adet yufka

1,5 su bardağı süt

1 çay bardağından az sıvıyağ (ben riviera kullandım)

1 yumurta


İÇ MALZEME:


1/2 çay bardağı zeytinyağ

500 gr dana kıyma

1 avuç kuş üzümü

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

4 adet kuru soğan

1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

tuz

üzerine sürmek için; 1 yumurta + birkaç damla sıvıyağ


YAPILIŞI:Kuş üzümlerini yıkayıp sıcak suda yarım saat kadar bekletin.1/2 çay bardağı zeytinyağ ile dolmalık fıstıkları,fıstıklar sararana kadar kavurun,ince kıyılmış (ben rondoda kıydım) 4 adet soğanı ilave edip ,soğanlar pembeleşene kadar pişirin.Kıymayı ilave edin ve bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.Suyu çekince ocaktan alın ve kalan malzemeleri ekleyip harmanlayın.Bir yufkayı tezgahın üzerine serin.Süt +yağ+yumurta karışımından üzerine fırça yardımıyla (her tarafını ıslatacak şekilde) sürün.Yufkayı yarım daire olacak şekilde ikiye katlayın.Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın.İyice sıkıştırarak sarın,rulo yapın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye S şekli vererek yerleştirin.Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayın.Üzerlerine bir kaç damla sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sürüp,200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder