MALZEMELER:
4 adet yufka
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağından az sıvıyağ (ben riviera kullandım)
1 yumurta
İÇ MALZEME:
1/2 çay bardağı zeytinyağ
500 gr dana kıyma
1 avuç kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4 adet kuru soğan
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
tuz
üzerine sürmek için; 1 yumurta + birkaç damla sıvıyağ
YAPILIŞI:Kuş üzümlerini yıkayıp sıcak suda yarım saat kadar bekletin.1/2
çay bardağı zeytinyağ ile dolmalık fıstıkları,fıstıklar sararana kadar
kavurun,ince kıyılmış (ben rondoda kıydım) 4 adet soğanı ilave edip ,soğanlar
pembeleşene kadar pişirin.Kıymayı ilave edin ve bıraktığı suyu çekene kadar
kavurun.Suyu çekince ocaktan alın ve kalan malzemeleri ekleyip harmanlayın.Bir
yufkayı tezgahın üzerine serin.Süt +yağ+yumurta karışımından üzerine fırça
yardımıyla (her tarafını ıslatacak şekilde) sürün.Yufkayı yarım daire olacak
şekilde ikiye katlayın.Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına
yayın.İyice sıkıştırarak sarın,rulo yapın.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye S şekli
vererek yerleştirin.Diğer yufkalara da aynı işlemleri uygulayın.Üzerlerine bir
kaç damla sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sürüp,200 derece fırında kızarana kadar
pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder