5 Eylül 2013 Perşembe

KUŞBAŞILI KEREVİZ

 

malzeme:

4 orta boy kereviz kökü
250 gr kuşbaşı et
1 limon suyu
1/2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
1 büyük boy kuru soğan
tuz
2 havuç
1/2 demet dereotu
100 gr tereyağı
karabiber

Yapılışı:Kerevizleri soy,ortadan ikiye ayırıp limon suyuna koy.Kuru soğanı yemeklik doğra etleri içine atarak tereyağında 30 dk pişir ve suyuna dikkat et..Etler yumuşayınca havucu kat.Derin kapda limon suyu ,un yeteri kadar tuz ve suyu iyice çırp.Kerevizleri etlerin üstüne tencereye al.Terbiyeli limonlu suyu ekle .20 Dk pişir.Dereotu ile süsleyip servis yap.Sıcak servis yap.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder