5 Eylül 2013 Perşembe

MANTARLI GÜVEÇ

 


malzeme:

3 adet orta boy patates
2 adet taze kabak
2 adet patlıcan
250 gr taze fasulye
200 gr taze mantar
500 gr gulaşlık dana eti
2adet çarliston biber
2 adet sivri biber
3 adet orta boy domates
tuz
karabiber
1 orta boy soğan

yapımı:

Sebzeleri ayıklıyarak yıkayın.fasulyeleri büyüklüklüklerine göre doğrayın.patatesleri 4 böl.çarliston biberleri 3 eşit parçaya böl.mantarları temizeleyerek bölme bütün olsun.Diğer sebzeleri de iki kare parçalara böl.Patlıcanları pembeleşecek kadar kızart eti sote et.Daha sonra güvecin en altına eti koy.fasulyeden başlayarak diğer sebzeleri de kat kat yerleştir.En üste kızarmış patlıcanları ve mantarları koy.Domatesleri rendeleyerek tuzu ve karabiber çok az tereyağ ile pişirip sebzelerin üzerine gezdir.güvecin altını aliminyum folyo ile kapatıp fırında 40-45 dk pişirip sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder