8 Eylül 2013 Pazar

PEYNİRLİ POĞAÇA

 

MALZEME:

2 YUMURTA
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜT VEYA YOĞURT
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
150 GR PEYNİR
MAYDANOZ
ALDIĞI KADAR UN
 SUSAM VEYA ÇÖREK OTU

1 YUMURTANIN SARISI AYRILIR.YUMURTA BEYAZI VE 1 YUMURTA ÇIRPILIR.TUZ,ŞEKER ,YOĞURT YAĞI KOY VE KARIŞTIR.UNU EKLEYEREK YOĞUR.5 DK DİNLENDİR.ELİNİ YAĞLAYARAK KÜÇÜK TOP YAP.İÇİNE PEYNİR KOYARAK KAPAT.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZ.ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAM  SÜR VE FIRINDA PİŞİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder