8 Eylül 2013 Pazar

İRMİKLİ KAYISILI TATLI

 

10 ADET KAYISI KURUSU
7 KAŞIK İRMİK
10 KAŞIK ŞEKER
2 KAŞIK MAHLEP
1 KİLO SÜT
2 KAŞIK TEREYAĞ
Sosu İçin- 1 su bardağı kayısı suyu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Yapılışı1. Bir tencerede süt, irmik, şeker, mahlep ve ince ince kıyılmış kuru kayısıyı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
2. Kayısılı irmik tatlısını ıslatılmış bir kalıba boşaltın. Soğuduktan sonra kalıbı servis tabağına ters çevirin.
3. 1 bardak kayısı suyu ile mısır nişastasını pişirerek sosu hazırlayın. 2 yemek kaşığı nişastayla hazırladığım sos pek akışkan olmadı, tatlının üzerine dökemedim, sürdüm yani :) Eğer sosun akışkan olmasını istiyorsanız nişastayı 1 yemek kaşığı koyarsanız, daha akışkan bir sos olur.
4. Servis tabağındaki tatlının üzerine sosu gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder