Malzemeler: 4 Yumurta,Aldıgı kadar un,1-Fincan su Tuz,Harcı. Peynir. Maydonoz, Tere yag
Tarifi:
2 su bardağı unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde açın. Yumurtaları, suyu (veya limon suyun)
ve tuzu havuza koyup parmak uçlarınızla
karıştırmaya başlayın. Katı kıvamlı, parlak bir hamur oluncaya kadar en az yarım
saat yoğurun. (Yoğuran acemi ise bu işlem 1 saat kadar sürer.) Kıvamına gelip
gelmediğini anlamak için bıçakla yarıya bölün. İçinde hiç hava kabarcığı kalmadı
ise yeteri kadar yoğrulmuş demektir. Hamuru 10-12 bezeye bölün. Altını üstünü
unlayarak oklavayla tek tek açın. Bıçak sırtından daha ince olacak şekilde
incecik yufkalar hazırlayın. Açtığınız yufkayı kurumaması için dörde katlayın,
temiz bir çarşafın üzerinde bekletin. Diğer bezeleri de aynı şekilde açın. Tel
peyniri elinizde kabaca didin. Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Tereyağını
eritin. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ile
bol su kaynatın. Ayrı bir geniş tencerenin içine bol soğuk su hazırlayın. Geniş
bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız yufkaları kaynamakta olan suda teker teker
yarım dakika kadar pişirin. Kaynar sudan çıkarır çıkarmaz soğuk suya atın. Sudan
çıkarırken yufkayı elinizle hafifçe sıkıp fazla suyunu alın. Tepsiye sığması
için hafifçe buruşturarak yayın. Her katın arasına bir servis kaşığı
tereyağından gezdirin. Yufkaların yarısını döşeyince peynir ve maydanozu koyun.
Aralarına yağ serperek diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. En üstüne de
tereyağı gezdirin. Fırını 220 (turbo 200) derecede ısıtın. Altı üstü kızarana
kadar, yaklaşık 40 dakika pişirin. Su böregi büyük yuvarlak servis tabağına ters
çevirip dilimleyerek servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder