9 Eylül 2013 Pazartesi
ÇATAL ÇÖREK
Çatal Çörek
Malzemeler ;
. 125 gr.yumuşak margarin(Becel zeytinyağlı kullandım)
. 2 çorba kaşığı sıvıyağ
. 2 çorba kaşığı yoğurt
. 2 çorba kaşığı toz şeker
. 2 tatlı kaşığı mahlep
. 1 tatlı kaşığı tuz (silme )
. 2 ,5 - 3 su bardağı un
. 1 paket kabartma tozu
Yapılışı ;
. Bütün malzemeleri karıştırma kabına koyup iyice yoğurun.Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her birini elinizle rulo şeklinde yapıp çatal şekli verin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerlerine çörek otu serpin.Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder