16 Mayıs 2014 Cuma

BALKABAĞI DOLMASI(ANTALYA)

 

BALKABAĞI (4 DİLİM)
TEREYAĞI 4 KAŞIK
1 YEMEK KAŞIĞI NANE
1 YEMEK KAŞIĞI KIRMIZI BİBER
2 SU BARDAĞI YOĞURT
SARIMSAK 2-3 ADET
TUZ

HARÇ MALZEMELERİ:

300 GR KIYMA
2 ADET SOĞAN
SARIMSAK 2-3 DİŞ
TAZE NANE YARIM DEMET
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 KAHVE FİNCANI ZEYTİNYAĞI
DOMATES SALÇASI 1 YEMEK KAŞIĞI
1 KAHVE FİNCANI PİRİNÇ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ

YAPIMI:

YEMEKLİK DOĞRANMIŞ SOĞANLARI KATIP ZEYTİNYAĞINDA SARARINCAYA KADAR KAVURUP KIYMAYI EKLEYİN.EZİLMİŞ SARIMSAKLARI İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ , NANE VE SULANDIRILMIŞ SALÇAYI,YIKANMIŞ PİRİNÇLERİ ,KARABİBER VE TUZU KATIN.MALZEMELERİ KARIŞTIRIN.

DOLMALARI HAZIRLAMA:

BAL KABAĞININ SERT KISIMLARINI SOYUN.HER DİLİMİ UZUNLAMASINA ÜÇE BÖL.HER BAL KABAĞINI PARÇASINI KOPMAYACAK ŞEKİLDE ORTADAN YARINIZ.TUZLAYIP VE BİBERLEYİN.YARILMIŞ KISIMLARI HAFİF KALDIRARAK İÇİNE KAŞIKLA HARÇDAN DOLDURUN.DOLDURULMUŞ BAL KABAKLARINI FIRIN TEPSİSİNE DİZİN.1 ÇAY BARDAĞI SUYU KATIN.FIRIN KABINI FOLYO SARARAK FIRINDA BALKABAKLARI YUMUŞAYINCAYA KDAR PİŞİRİN.KABAKLARIN PİŞTİĞİNİ ÇATAL BATIRARAK ANLARSINIZ.KABAKLARINI SERVİS TABAĞINA ALIN.ÜZERİNE ÖNCEDEN HAZIRLADIĞIMIZ SARIMSAKLI YOĞURDU DÖKELİM.DAHA SONRA PUL BİBER VE NANE KIZDIRILMIŞ TEREYAĞINI GEZDİRİP SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder