27 Mayıs 2014 Salı

LEĞEN KÖMBESİ

 


1 KG UN
1 PAKET YAŞ MAYA
YETERİ KADAR
PEKMEZ 2 SU BARDAĞI

YAPIMI:

MAYAYI 1 BARDAK ILIK SUYA 10 DK BEKLETİP KARIŞTIRARAK ERİT.UNU HAMUR YOĞURMA KABINA ALARAK ORTASINI AÇ.MAYAYI ORTAYA KOYARAK AZAR AZAR SU İLAVESİYLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA YOĞUR.ÜSTÜNE BEZ ÖRTEREK KABARMAYA BIRAK.HAŞHAŞI PEKMEZLE KARIŞTIRARAK HARCI HAZIRLA.HAMURDAN YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇA KOPAR.UNLU DÜZ ZEMİNE TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇ.ÜZERİNE HAŞHAŞLI HARÇDAN SÜR.UZUN KENARDAN BAŞLAYARAK RULO ŞEKLİNDE SAR.YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZ.TEPSİNİN ÜZERİNİ ÖRTEREK ILIK ORTAMDA 1 SAAT DİNLENDİR.ÖNCEDEN AÇILAN FIRINDA ÜSTLERİ KIZARANA KADAR PİŞİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder