16 Mayıs 2014 Cuma

KABAK ÇİÇEKLİ BULGUR PİLAVI

 

2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 ADET SOĞAN
1 ADET DOMATES
1 SU BARDAĞI BULGUR
1 ADET KABAK
TUZ
BİR ÇİMDİK ŞEKER
YETERİ KADAR SU

YAPIMI:

KABAK ÇİÇEĞİNİN GÖBEĞİNİ VE KABAĞI TEMİZLEYEREK (ALT VE ÜST SAPLARINI)YIKA VE YUVARLAK DOĞRA.SOĞANI YEMEKLİK DOĞRAYARAK TEREYAĞINDA KAVUR.KABAKLARI DA ATARAK ONLARI DA KAVUR.DOMATESİN KABUĞUNU SOYARAK ONUDA YEMEKLİK DOĞRAYARAK KABAĞA KAT.DAHA SONRA BULGUR,KABAK ÇİÇEKLERİ ,TUZ VE ŞEKERİ KAT.BİRAZ DA KAVUR.DAHA SONRA ÜZERİNİ GEÇECEK KADAR SU EKLE.BULGURLAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder