12 Mayıs 2014 Pazartesi

PATLICAN TATLISI

 

500 GR PATLICAN
YEMEK KAŞIĞI KARANFİL
3 SU BARDAĞI SU
100 GR CEVİZ İÇİ


3 SU BARDAĞI SU VE ŞEKERİ TENCEREYE KATIN.ŞERBET KAYNAMAYA BAŞLAYINCA KISIP 5 DK KAYNATIN.ALTINI KAPATIN SOĞUSUN.PATLICANLARIMIZIN KABUKLARINI SOYALIM..DAHA SONRA İYİCE YIKAYALIM. DÖRDE BÖLEREK KOPARMDAN  TENCEREYE YUMUŞAYINCAYA KADAR HAŞLAYALIM.PİŞEN PATLICANLARI SÜZGEÇDEN GEÇİREREK BİR KABA ALALIM.KARANFİL VE CEVİZİ BİR KAPDA KARIŞTIRALIM.PATLICANLARIN İÇİNE PAY EDELİM.PATLICANLARI ŞERBETİN İÇİNE ALALIM.TEKRAR KAYNATALIM.TATLIMIZ ALTINI KAPATALIM.SOĞUYUNCA SERVİS YAPALIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder