28 Mayıs 2014 Çarşamba

DOĞUM GÜNÜ PASTASI



KEK:

150 GR MARGARİN
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YUMURTA
1+1/4 SU BARDAĞI UN
1,5 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
2 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
2 ÇORBA KAŞIĞI SÜT
YAĞLI KAĞIT

İÇİ:
1

1 PAKET ÇİKOLATALI KREM ŞANTİ
SÜSLEME:
1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
1 PAKET FISTIKLI ÇİKOLATA


KEK MALZEMELERİMİZİ BİR KABA KOYARAK MİKSERLE ÇIRPALIM.YAĞLI KAĞIT SERİLİ FIRIN TEPSİSİNE DÖKEP ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM.
KEKİMİZİ İKİYE KESELİM. BİR ÇAY BARDAĞI SÜTLE ISLATALIM.KREM ŞANTİYİ TARİFDEKİ GİBİ HAZIRLAYALIM.ÇİKOLATALARI BENMARİ USULÜ ERİTELİM.(BÜYÜK TENCEREYE SU KATIP KÜÇÜK TENCEREYE OTURTALIM. ÇİKOLATALARI KIRIP ERİYİNCEYE ALALIM)KEKİN BİR KATINA HAZIRLADIĞIMIZ KREM ŞANTİYİ SÜRELİM.ÜZERİNE DİĞER KEKİ KOYALIM.KREM ŞANİYİ SÜRELİM.ÇİKOLATALRIMIZI SÜRELİM.DOLAPDA SOĞUSUN.SOĞUK SERVİS YAPALIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder