27 Mayıs 2014 Salı

YUMUŞAK PAN KEK

 

2 ADET YUMURTA(SARISI VE BEYAZI AYRILACAK)
1/2 SU BARDAĞI SÜT
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
TUZ
1 SU BARDAĞI UN
PİŞİRMEK İÇİN SANAYAĞ YADA TEREYAĞ
SERVİS SIRASINDA KULLANILMAK ÜZERE ;REÇEL,BAL,ÇİKOLATA


YAPIMI:

YUMURTALARI AYIR.BEYAZA BİR FİSKE TUZ ATARAK MİKSERDE ÇIRP.YUMURTA SARILARINI DA ŞEKER KATARAK MİKSERDE ÇIRP.SÜTÜ VE UNU AZAR AZAR EKLEYEREK HAMUR KABARTMA TOZUNU DA EKLEYEREK MİKSERDE ÇIRP.YUMURTA BEYAZLARINDA EKLEYEREK SPATULA YARDIMIYLA KARIŞTIR.TEFLON TAVAYI BİR YEMEK KAŞIĞI SANAYAĞI KAT.KISIK ATEŞDE HAMURLU KARIŞIMDAN KAŞIK KAŞIK ALARAK TAVAYA KAT.PANKEKLERİ ÜSTÜ KIZARINCA ARKALI ÖNLÜ KIZARTIN.TÜM İŞLEMİ HAMUR BİTİNCEYE KADAR YAPIN.SICAK SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder