16 Mayıs 2014 Cuma

GİRİT KÖFTESİ (ÇÖFTEZES)

 

2 ADET YUFKA
2 SU BARDAĞI ET SUYU
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ PİRİNÇ
1 SOĞAN RENDESİ(YADA İNCE DOĞRANMIŞ)
250 GR KIYMA
KARABİBER,KIRMIZI BİBER,SALÇA
1 KAŞIK TEREYAĞ
1 KASE SARIMSAKLI YOĞURT
TUZ

YAPIMI :

YUFKALARI DÖRDE BÖLÜNÜZ.BU PARÇALARI DA DÖRDE BÖLÜNÜZ.DAHA SONRA KIYMA,KIYMA,PİRİNÇ,SOĞAN ,KARABİBER VE TUZ KARIŞTIRIN.HAZIRLANAN HARCI BİR PARÇA YUFKALARA KOYUN.SIKICA SARARAK YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİNİZ.ÜZERİNE YUMUŞAK TEREYAĞI PARÇLARI KATINIZFIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.KIZARINCA ET SUYU VE SALÇAYI KARIŞTIRARAK 10 DK.DAHA PİŞİRİNİZ.SERVİS YAPARKEN ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKEREK KIRMIZI BİBER SERPİP SICAK SERVİS YAPIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder