16 Mayıs 2014 Cuma

PORTAKALATA

 

3 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
1 SU BARDAĞI SU
2-3 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
6 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

YAPIMI:

İKİ VEYA 3 PORTAKAL KABUĞUNU RENDELEYİNİZ.ÇUKUR KABA KOYARAK ŞEKERİ KARIŞTIR.3-4 SAAT BEKLET.ÜÇ BARDAK TAZE SIKILMIŞ PORTAKAL SUYUNU ÇUKUR BİR KABA KOYARAK ÜZERİNE ŞEKERLİ PORTAKAL KABUĞUNU EKLE.ŞEKER ERİYİNCEYE KADAR KARIŞTIRMA.ŞEKER ERİDİKDEN SONRA TÜLBENTTEN SÜZEREK SÜRAHİYE KOY.BUZDOLAPDA SOĞUTARAK SOĞUK SERVİS YAP.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder